Foe Yong Hai met Kip

Foe yong hai met kip

Foe yong hai met kip is een gerecht dat je in verschillende variaties kunt maken, en dat kan je bijvoorbeeld merken als je het gerecht bij verschillende Chinese restaurants besteld en proeft. Het wordt bijna altijd anders klaar gemaakt, en bevat andere ingrediënten.

Een variatie op het standaard gerecht dat vaak voorkomt, is de versie met kip. Kip wordt immers in de Chinese of oosterse keuken vaak gebruikt. Maar je komt ook andere soorten vlees tegen, zoals varken of rund.

Daarbij is de bereidingswijze van de foe yong hai natuurlijk hetzelfde als het recept zoals het basisrecept, en de bijbehorende kip kan je op verschillende manieren klaar maken.

Je kunt kipfilet in stukjes snijden, deze goed bakken, en bij de foe yong hai serveren, of zelfs door de saus serveren.

En je kunt natuurlijk elke andere variant van kip bij het gerecht serveren. Zo wordt de sate ook vaak met kipfilet gemaakt.

Overigens kan je ook andere vleessoorten gebruiken, zolang deze niet al te rood zijn, en vanzelfsprekend ook verschillende vissoorten. Bij vis moet je wel een vaste vis gebruiken, die niet meteen bij het bakken uit elkaar valt.

[wp_ad_camp_2]

De bereiding, en andere bijgerechten

Foe yong hai met kip, of zonder vlees en vis, is een typisch bijgerecht. Je eet het dus als ware als een extraatje, bij andere gerechten.

Dat kan natuurlijk van alles zijn, bijvoorbeeld witte rijst, maar bij een Chinees restaurant bestellen we foe yong hai graag als bijgerecht bij bijvoorbeeld nasi, bami, of bijvoorbeeld bij nasi goreng.

Er zijn zelfs nasi en bami gerechten te verkrijgen bij haast ieder Chinees restaurant, waar al een beetje foe yong hai bij zit, zoals bij sommige restaurants bij de bami rames speciaal.

Of je nu foe yong hai met of zonder kip klaarmaakt, of in een andere variatie, je hoeft het gerecht niet persé als bijlage te gebruiken. Want je kunt het prima alleen eten. Zelfs erg lekker bij een sneetje vers brood.

Wil je een uitgebreide rijsttafel maken, maak dan niet te veel, omdat er ook veel andere gerechten op tafel zullen staan.

[wp_ad_camp_1]