Zo maak jij de lekkerste foe yong hai

Voor wie wel eens bij een chinees heeft gegeten of regelmatig iets afhaalt, weet natuurlijk als geen ander wat foe yong hai is en hoe lekker het wel niet is. Het is ei met een bepaalde rode saus. Niet voor niets is foe yong hai één van de populairste en dus ook meest bestelde gerechten bij de plaatselijk chinees in Nederland. Toch zijn er ook heel veel mensen die dit zelf kunnen maken. Behoor jij nu tot die groep mensen die het graag zelf willen maken, maar geen idee hebben hoe het moet, dan is dit artikel speciaal voor jou. Wat je namelijk doet, is het volgens van een aantal stappen en voordat je het weet heb jij een heerlijke foe yong hai op tafel staan. het enige wat je dan nog hoeft te doen, dat is het koken van de rijst en je kunt aan tafel.

Het begin

Allereerst is het belangrijk dat je zorgt dat je de juiste ingrediënten in huis hebt. Heb jij iedere week de luxe dat je een maaltijdbox met verschillende maaltijden ontvangt, waaronder die week dus ook de foe yong hai, dan heb je natuurlijk al in huis. Wel is het goed om te weten, dat je naast een normale maaltijdbox, ook een vegan box bestellen kunt. Uiteraard is foe yong hai niet vegan, maar er zijn nog tal van heerlijk alternatieven over. Zeker de moeite waard om eens naar te kijken dus. Wanneer je wilt beginnen met het maken van foe yong hai, start je met het maken van de welbekende rode saus. Dit doe je in een pan en wordt zachtjes verwarmd. Wel is het belangrijk, dat je meermaals proeft of de verhoudingen van saus goed zijn. Het kan namelijk heel goed zijn, dat de foe yong hai saus misschien wel iets te zoet is of misschien juist wel wat aan de zure kant. Door middel van het toevoegen van de juiste ingrediënten kun je dit relatief gemakkelijk zelf aanpassen.

De eieren

Wanneer jij vindt dat je saus op smaak is, is het tijd voor het maken van de eieren. Dit doe je door de eieren in een grote kom te doen en vervolgens met een garde te roeren. Op deze manier zorg je dat het gele en ook het eiwit goed met elkaar mensen, zodat je het vervolgens in de pan kunt doen. Je voegt dan vervolgens de groente toe en bak het geheel gaar. Wanneer ook dit deel klaar is, kun je de saus toevoegen en laat je het op laag vuur nog even een tijdje staan. Zo kunnen alle smaken erin trekken en kun jij vervolgens optimaal genieten van een heerlijke maaltijd. Lukt het je nu niet om te koken of heb je simpelweg geen tijd? Bestel dan wekelijks de goedkoopste maaltijdbox met allerlei lekkere maaltijden, die je alleen nog maar zelf hoeft te bereiden. Uiteindelijk is en blijft vaak de lekkerste optie toch om het gewoon te bestellen bij plaatselijke chinees. Dit kun je doen in combinatie met bami of nasi en eventueel nog wat andere lekkere gerechten om het compleet te maken.